maanantai 8. syyskuuta 2014

Lehtikaalisipsit uunista ulos


Lehtikaalisipsit ovat terveellistä ja herkullista naposteltavaa. Ainakin meillä nämä katoavat nopeasti parempiin suihin. Kun lehtikaalisipsit pakkaa pieniin tötteröihin, ne ovat myös hauskaa tarjottavaa illanistujaisissa. Erityisen hyvin ne sopivat oluen kumppaniksi, mutta maistuvat mainiosti myös sellaisenaan ja miksi ei muidenkin juomien kanssa. Kuvan tötterö on Granitista.

Lehtikaalisipsejä voi käyttää myös ruokalajien "rapeuttajana". Pari sipsiä kruunaa hienosti vaikkapa syksyisen kala-annoksen tai sosekeiton.


Lehtikaalisipsit

6 suurta lehtikaalin lehteä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 - 1 tl hienoa merisuolaa
chilijauhetta hyppysellinen tai pari

Pese ja kuivaa lehtikaalinlehdet hyvin. Irrota keskiruoti ja revi kaalinlehdet parin sentin levyisiksi ja muutaman sentin pituisiksi soiroiksi. Älä revi liian pieneksi, sillä kuivuessaan lehdet kutistuvat. Laita lehdet isoon kulhoon. Lisää muut aineet ja puristele käsin, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat tasaisesti. Öljyn tulisi levitä kaikkiin kaalinlehtiin. Lisää tarvittaessa öljyä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja chiliä.  Levitä kaalinlehdet löyhästi uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä ja jatka paahtamista vielä 5 minuuttia tai kunnes kaalinlehdet ovat rapeita ja alkavat tummua reunoista, mutta ovat muuten vielä vihreitä väriltään. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja: