tiistai 17. kesäkuuta 2014

Vihreitä papuja, minttua ja fetaa


Neuvolantäti kielsi minulta fetajuuston syömisen raskausaikana. Noudatin rajoitusta ja olin pulassa. Huomasin käyttäväni fetaa runsain mitoin ruoanlaitossani. Sen suolaisuus ja happamuus täydentää ja tasapainottaa monenlaisia ruokia - paahdettua kurpitsaa, punajuurta, kikherneitä, bulgursalaattia, viherpapuja... Uunissa kuumennettuna söin fetaa myös raskausaikana ja toisinaan syön sitä niin vieläkin. Esimerkiksi uunissa puolikuivattujen kirsikkatomaattien kanssa lämmin ja maultaan lempeä juusto on mitä parhainta.

Napakaksi keitetyt pavut, suolainen fetajuusto ja raikas minttu yhdistyvät tässä salaatissa, joka on yhtälailla mainio lounas tai lisuke (grillatulle) lihalle, erityisesti lampaalle. Tässä feta on murustettu joukkoon ihan sellaisenaan, mutta kuumennettu juusto sopii tähän yhtä hyvin. 

Vihreitä papuja, minttua ja fetaa

500 g vihreitä papuja
200 g fetaa (mielellään laadukasta lampaan- tai vuohenmaidosta valmistettua, ei valmiskuutioita)
2 rkl silputtua minttua
1/2 pienen (luomu)sitruunan mehu
4 rkl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Keitä pavut juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Lado pavut vadille ja murenna feta niiden päälle käsin. Ripottele päälle silputtua minttua. Mausta oliiviöljyllä, sitruunanmehulla, merisuolahiutaleilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunanmehua, suolaa tai pippuria.



Ei kommentteja: