lauantai 7. kesäkuuta 2014

Grillattua porkkanaa ja korianteriöljyä


Eikö grillattu porkkana herätä intohimoja? Kannattaa kuitenkin antaa sille mahdollisuus, sillä korianteriöljyllä silattuna se on mitä mainioin lisuke grillatulle lihalle tai raakamakkaralle. Onpa siitä esimerkiksi halloumi-juuston kera kevyeksi pääruoaksikin. 

Aloin grillata porkkanoita viime kesänä, ja siitä tuli saman tien koko perheen suosikki. Tänä vuonna myös yksivuotias herkkusuumme on tykästynyt siihen, onhan kypsä porkkana mitä parhainta sormiruokaa.

Grillattua porkkanaa ja korianteriöljyä

Porkkanat 

500 g porkkanoita
3 rkl rypsiöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
ripaus sokeria

Korianteriöljy

0,5 dl vahvaa extra virgin -oliiviöljyä
0,5 dl mietoa, vaaleaa oliiviöljyä
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
(1/3 tl korianterinsiemeniä)
hienoa merisuolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 rkl (luomu)sitruunanmehua

Valmista ensin korianteriöljy: sekoita yhteen öljyt, hienonnettu korianteri ja raastettu valkosipuli. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi korianterinsiemenillä.

Pese porkkanat ja kuori ne tarvittaessa. Halkaise porkkanat pystysuunnassa puoliksi. Laita porkkanat kulhoon ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Grillaa porkkanat kypsiksi. Porkkanoihin saa jäädä pieni purutuntuma.

Mausta grillatut porkkanat korianteriöljyllä.




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ainakin on hyvän näköisiä