tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ruohosipulin kukkia ja sinappista perunasalaattia


 Ulkosaaristossa olen kenties onnellisimmillani, ainakaan en ole missään niin huoleton kuin täällä. Kesä ilman silokallioluotoja ja aavaa ulappaa ei ole kesä ensinkään. Kuten kuvista näkyy, kesäni on nyt täyttynyt, hyvä niin. Lämpimän saaren tuoksu, jolla se tervehtii tulijaa ja auringon lämmittämä silokallio paljasta jalkapohjaa vasten lukeutuvat kiistatta ihanimpien aistimusten joukkoon. Saaressa ruokakin maistuu vähintään kaksinverroin paremmalta kuin muualla.

Vaikka kolea kesä ottaa välillä päähän, on kehnoista keleistä jotain etuakin: ainakin ruohosipulit kukoistavat täyttäpäätä kallion halkeamissa, vaikka on jo heinäkuu. Ruohosipulin kukilla olen jo useamman kerran maustanut sinappisen perunasalaatin, jota on syöty sekä savukalan että ystäviemme tuliaisina tuomien Hakkaraisen lihakaupan tuoremakkaroiden kera. Sepäs muuten oli mitä parhain tuliainen, kiitos siitä! Käytä perunasalaattiin siiklejä, jos suinkin niitä saat. Ne nyt vain ovat maailman parhaita uusia perunoita.

Ruohosipulin kukkia ja sinappista perunasalaattia

500 g keitettyjä uusia perunoita 
kapriksia
ruohosipulinkukkia
2 tl Dijon-sinappia
1/2 (luomu)sitruunan mehu
3 rkl extra virgin -oliiviöljyä
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Kuutioi / viipaloi keitetyt uudet perunat. Jos perunat ovat tarpeeksi pieniä, käytä ne kokonaisina. Valmista kastike. Sekoita sitruunamehu ja sinappi. Lisää oliiviöljy joukkoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastike perunoiden joukkoon. Lisää kaprikset ja ruohosipulin kukat.


Ei kommentteja: