torstai 2. maaliskuuta 2017

Gluteenittomat & vegaaniset matcha-vohvelit (GF, V)

gluteenittomat vohvelit, matcha-vohvelit, maidottomat vohvelit,

Reilu kuukausi sitten hehkutin täällä Roots Helsingin vegaanisia ja gluteenittomia matcha-vohveleita. Matcha-intoilijana minun oli tietysti kehiteltävä niistä oma versioni. Niin syntyi perheemme uusi sunnuntaibrunssisuosikki, jota aion tarjoilla myös ensi viikonlopun aamiaisvieraille.

Vohvelien päällä maistuvat tietysti tuoreet marjat vaahterasiirapin kera. Myös tämä kookoskermavaahto sekä chiansiemen-vadelmahillo sopivat niihin ihanasti.

Matcha antaa vohveleille herkullisen lisätwistin ja myös hauskan vihertävän sävyn, joka ei näissä kuvissa näy kovin hyvin. Vihreän teen ansiosta nämä vohvelit voivat myös virkistää mukavasti. Jos matchan sekoittaminen vohvelitaikinaan ei houkuttele, sen voi tietysti jättää myös pois (suosittelen kyllä kokeilemaan!) ja nauttia taviksemmista vohveleista.

Jos matchan käyttäminen ruoanlaitossa innostaa, kannattaa muuten kurkata myös nämä matcha-jogurtin ja matchalla maustetun granolan reseptit.

vegaaniset matcha-vohvelit, vegaaniset vohvelit, maidottomat vohvelit, gluteenittomat vohvelit, vohveliresepti

Vegaaniset & gluteenittomat matcha-vohvelit (n. 12 vohvelia)

6 dl mantelimaitoa
1 dl sulatettua kookosöljyä 
0,5 dl vaahterasiirappia
1 tl omenaviinietikkaa (auttaa kohoamisessa)
2 dl tapiokatärkkelystä (tai perunajauhoja)
3 dl tattarijauhoa
4 dl mantelijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl matcha-jauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl merisuolaa tai (ruusu)suolaa

Sekoita kosteat aineet keskenään kulhossa. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita neste kuiva-aineiden joukkoon vähän kerrallaan. Anna taikinan tekeytyä hetki ennen paistamista. Kuumenna vohvelirauta ja paista sillä vohveleita. Tarjoa esimerkiksi vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.


gluteeniton vohveliresepti, matcha-vohvelit, vegaaniset ja gluteenittomat vohvelit, sokerittomat vohvelit, vohvelit ilman valkoista sokeria

6 kommenttia:

Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti...

Milläs tuon tattarijauhon voisi korvata? Osatko sanoa toimiiko riisijauho samalla tavalla?

Roosa kirjoitti...

Herkullisen kuuloinen! Millä manteli-ja pähkinäallergikko korvaisi maidon ja jauhot?

Aino kirjoitti...

Matcha + vohvelit, ou mai gaad. Miten en oo törmännyt tähän missään aiemmin?! Pakko testata.

Selina kirjoitti...

Siiri, tattarin voisi varmasti korvata riisijauholla. Tykkään itse tattarin mausta, mutta näissä vohveleissa tattarin maku ei tule esille - jos kyse on siis makuasiasta. :)

Selina kirjoitti...

Hei Roosa, mantelimaidon tilalla voi hyvin käyttää kauramaitoa tai riisimaitoa. Miksi ei lehmänmaitoakin, jos se muuten sopii. Mantelijauhon tilalla voi puolestaan käyttää kaurajauhoja tai riisijauhoa.

Selina kirjoitti...

Aino, matcha on kyllä niin mahtava maustaja (ja virkistäjä)! Kerro sitten, tykkäsitkö näistä! <3