lauantai 7. tammikuuta 2017

Uunista ulos - pähkinäinen & omenainen brunssipuuro (GF)


maidoton-puuro, ilman-valkoista-sokeria, uunipuuro, Glorian-Ruoka-&-Viinin-brunssipuuro, brunssipuuro, hedelmäpuuro

Flunssassa on se hyvä puoli, että kerrankin voi hyvällä omalla tunnolla lojua päivällä sängyssä ja lukea. Pää on sen verran turtana, ettei romaanin lukemisesta tosin tule mitään, mutta nytpä on kerrankin aikaa syventyä yöpöydälle kertyneeseen lehtipinoon.

Ensimmäiseksi tartuin Glorian Ruoka & Viinin uusimpaan numeroon, josta löytyi jälleen monta inspiroivaa reseptiä. Thaimaalaista mungpapusalaattia ja Agata Bakeryn gluteenittomia kaurasämpylöitä aion kokeilla lähiaikoina. Omenaista, pähkinöillä ja siemenillä silattua brunssipuuroa minun oli aamiais- ja puuroentusiastina kuitenkin testattava ensitilassa.

Onneksi resepti oli niin helppo, että sen jaksoi vääntää puolikuntoisenakin. Lopputulos oli aivan ihana. Brunssipuuron maut veivät minut makumatkalle lapsuuteen ja herättivät minussa perusturvallisuudentunteen. Se ei ole ihme, koska tässä ruoassa yhdistyy kolme lapsuuteni lempiruoista - uunipuuro, granola ja omena-kaurapaistos

Sen verran lehden mainiota reseptiä kuitenkin tuunasin, että vaihdoin fariinisokerin kookossokeriin, maidon mantelimaitoon ja rypsiöljyn kookosöljyyn. Lisäksi lisäsin puurooni yhden ylimääräisen omenan. Tätä meillä tarjoillaan viikonloppuaamiaisilla ja brunsseilla varmasti jatkossakin. Oikeastaan jo heti huomenna, jolloin katan aamiaispöytään tämän päivän puuron jämät, jotka nautimme kylmänä.


Brunssiuunipuuro, Uunipuuro, Glorian-Ruoka-&Viinin-brunssipuuro, hedelmäpuuro, hedelmäinen-puuro, aamiaispuuro


Pähkinäinen-uunipuuro, pähkinäinen-puuro, omenapuuro, gluteeniton-uunipuuro, gluteeniton-brunssipuuro, uunipuuro-kaurasta, kaurapuuro, kaurauunipuuro, herkullinen-puuro


Omenainen brunssipuuro (kahdeksalle)
Alkuperäinen resepti Glorian Ruoka & Viini

1 rkl pehmeää (kirnu)voita
5 dl (isoja, gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
3/4 dl kookossokeria
1 tl (ceylon)kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl (harmaata meri)suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
2-3 (luomu)omenaa
2 (luomu)munaa
6 dl mantelimaitoa

Siemenkuorrute 2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 rkl kookosöljyä sulatettuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla. 

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, jos et käytä luomuomenoita. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa hedelmät 1-2 cm:n paloiksi. Sekoita omenanpalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.

Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.

Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutaleseoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Tarjoa puuro (manteli)maidon tai omenasoseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle. 

VINKKI! Säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.


Uunipuuro-ilman-valkoista-sokeria, kaurauunipuuro, sokeriton-puuro, hedelmäinen-uunipuuro, hedelmäinen-puuro, omenakaurapuuro, omenapuuro, omenauunipuuro, omena-pähkinäpuuro, pähkinäinen-puuro

2 kommenttia:

Hanna / Hannan soppa kirjoitti...

Tää on aivan ihanan kuuloinen resepti. Mitähän mä keksisin, kun noi meidän ipanat ei voi syödä munaa.. Toimiskohan ihan ilman tai no-eggillä.. Testaillaan :)

Selina kirjoitti...

Mäkin mietin, millä kanikset voisi korvata, jos joku vieras ei niitä syö. Luulen, että tämä voisi toimia kyllä ihan vaan jättämällä ne pois kokonaan... Tämä oli kyllä ihanaa!