Tietoa mainostajalle ›

tiistai 17. tammikuuta 2017

Simppelisti sekaisin - vegekulho kvinoalla & tahinikastike (GF, V)

vegekulho, vege-bowl, super-bowl, kasviskulho, kvinoakulho, kulhoruoka, kasviskulhoruoka, tahinikastike

Lapseni eivät seuraa ruokatrendejä, mutta jostakin kumman syystä he valitsevat ruoka-astiakseen aina kulhon, silloin kun se suinkin on mahdollista. Kolmevuotiaani mielestä ruoka maistuu kulhosta nautittuna paremmalta ja hänestä kulhoruoat ovat myös kauniita (ilokseni huomaan, että poikasella on jo estetiikan tajua). Aika usein tartun itsekin kulhoon ja kasaan siihen näppärästi koko aterian, olipa kyseessä sitten aamiassmoothie, poke bowl, tuorepuuro tai lämmittävä curry.

Oma lukunsa ovat myös supernopeat, kvinoasta ja kasviksista kasatut värikkäät vegekulhot, joita syön usein lounaaksi ja myös päivälliseksi silloin, kun ruoanlaittoon ei juuri ole aikaa. Viimeksi eilen kvinoa sai seurakseen hapatettua porkkanaa, rucolan versoja, punajuurta ja kalamataoliiveja sekä purjoa tahinikastikkeella silattuna.

Hyvän maun lisäksi tähän kulhoon on ladattu aimoannos kaikkea muuta hyvää: vitamiineja, hivenaineita ja probiootteja. Tästä väri-iloittelusta tulee hyvä olo. Ehkä kolmavuotiaani on oikeassa - tämä sapuska taitaa nimittäin minustakin maistua piirun verran paremmalta kulhosta kuin matalata lautaselta nautittuna. 


super-bowl, vegaaninen-kulhoruoka, hapatettu-porkkana, tahinikastike, kulhoruoka, kasviskulho, kasvis-kvinoakulho, kvinoakulho

Vegekulho & tahinikastike (kahdelle)

2 dl kvinoaa
4 rkl (luomu) extra virgine -oliiviöljyä
hienoa (harmaata) merisuolaa
mustapippuria myllystä
(1 rkl kuivattua nokkosta)
vähän (luomu)sitruunanmehua

1,5 dl hapatettua porkkanaa tai hyvin ohueksi suikaloitu 1/2 porkkana
2 dl mieleisiäsi versoja tai babypinaattia
2 punajuurta 
10 kalamataoliivia
pieni pala purjoa

Tahinikastike
5 rkl tahinia
4 rkl vettä
1 rkl (luomu)sitruunanmehua
1/2 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
hyppyselinen (harmaata) merisuolaa


Huuhtele kvinoa huolella lämimällä vedellä ja keitä se sitten kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kvinoa siivilässä ja mausta se oliiviöljyllä, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja mausta halutessasi vielä kuivatulla nokkosella.

Valmista tahinikastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.

Pese ja kuori punajuuri. Viipaloi se sitten hyvin ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se luonnistuu vihannesmandoliinilla. Pese purjo ja suikaloi. Kasaa annokset kulhoihin. Nosta kulhojen pohjalle kvinoaa ja sen päälle lisukkeet. Viimeistele annokset tahinikastikkeella.




Ei kommentteja: