sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Adventtikalenterin 2. luukku - kookosriisipuuro (V, GF)


Lapsena aattoaamupäivän riisipuuro oli jouluruoista ehdoton lempparini. Sittemmin olen oppinut arvostamaan muitakin jouluruokia, mutta  joulu ei edelleenkään tunnu joululta, ellei päiväni ala riisipuurolla. Suvussani joulupuuro on aina syöty kanelin ja sokerin kera enkä ole myöhemminkään oikein päässyt sekametelisopan makuun, se kun ei maistu suussani joululta. Maku- ja tuoksumuistot ovat totisesti sitkeitä...

Täysin puristiksi en joulupuuron suhteen ole kuitenkaan heittäytynyt. Viime vuonna meillä herkuteltiin tällä mantelimaitoon keitetyllä riisipuurolla ja tänä vuonna on kookoksisen puuron vuoro. Valkoisen sokerin sijaan ripottelen sen pinnalle kookossokeria ceyloninkanelin ja paahdettujen mantelilastujen kera. Enkä suinkaan tyydy syömään joulupuuroa vain aattoaamuna, vaan hauduttelen sitä joulukuussa  monen muunkin päiväni iloksi. Kookosriisipuuro & paahdettuja manteleita 
(neljälle)

2 dl (luomu)puuroriisiä
2 dl vettä
1 l kookosmaitoa
hienoa (harmaata)merisuolaa
kuorittu manteli puuroon piilotettavaksi

Lisäksi

kookossokeria
(ceylonin)kanelia
mantelilastuja
mantelimaitoa

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin (tämä vie pari minuuttia). Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 40 minuuttia. Kun puuro on valmista, lisää joukkoon joulumanteli.

Paahda mantelilastut kuivalla valurautapannulla puuron hautuessa.

Tarjoa joulupuuro paahdettujen mantelilastujen, kookossokerin ja kanelin sekä mantelimaidon kera.

2 kommenttia:

Mallaspulla kirjoitti...

Puurojen hauduttelu on yksi parhaita juttuja joulukuussa! Minäkin ajattelin kokeilla mantelimaitoon keitettyä riisipuuroa tänä jouluna; kookoksella tulee ihana vivahde Aasiaan. :)

Selina kirjoitti...

Lämmin puuro tuntuu tässä koleudessa ihanan lempeältä! En oikein osaa päättää, tykkäänkö enemmän manteli- vai kookosmaitoon keitetystä riisipuurosta -onneksi niitä ei tarvitsekaan laittaa järjestykseen. Kookosriisipuurossa kookos maistuu yllättävän vähän, mutta pieni aasiatwisti sieltä on löydettävissä. :)