keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Poke Bowl - lasten ja aikuisten mielikulho (GF)


Jee, pokémonin ruokaa! Meillä poke bowlit kannetaan ruokapöytään riemunkiljahdusten saattelemana. Tottahan tiedän, ettei tällä alkujaan havaijilaisella ruoalla ole mitään tekemistä pokémonien kanssa, mutta onhan se hauskaa, että kyseinen ruokatrendi sattuu ajoittumaan yhteen pokémonvillityksen kanssa. Kivaa on myös se, että kerrankin lapset intoilevat ruoasta ihan tosissaan.

Havaijilainen poke bowl kootaan tyypillisesti sushiriisin päälle erilaisista lisukkeista. Perinteisesti mukana on ainakin kuutioitua ja maustettua, raakaa kalaa, mutta nykyään pokekulhoiksi saatetaan nimitetään yhtä lailla vaikkapa kvinoasta ja tofusta valmistettua kulhoannosta. 

Kuten kuvasta näkyy, minäkin olen heittänyt tämän poke bowlin kanssa hyvästit puhdasoppisuudelle. Ensinäkin, olen käyttänyt sushiriisin sijaan mustaa riisiä ja  (ajatuksissani) viipaloinut kalan sen kuutioimisen sijaan. Nimittäkäämme tätä viritystä nyt kuitenkin poke bowliksi, vaikkapa sitten vain lasteni mieliksi.

Havajilainen kulhoruoka - poke bowl (neljälle)

2 dl mustariisiä
pari kourallista tuoreita suppilovahveroita tai herkkusieniä
1 rkl tamari-soijaa
1 tl seesamiöljyä
1/2 limen mehu
10 cm pala purjoa suikaloituna
15 cm pala kurkkua siemenet poistettuna ja suikaloituna
1-2 arkkia norilevää
n. 400 g lohta

Lohen marinadi:
3 rkl tamari-soijaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 (luomu)sitruunan mehu

Poista lohesta nahka ja ylimääräinen rasva. Kuutioi (tai suikaloi, yhtä hyvältä se maistuu) lohi. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää lohi marinadin joukkoon. Kääntele kalanpaloja, jotta marinadi levittyy tasaisesti. Laita kulho jääkaappiin.

Paista suppilovahverot tai siitakesienet pannulla. Mausta soijalla, limenmehulla ja seesamiöljyllä.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kasaa poke bowlit: laita kunkin annoskulhon pohjalle riisiä. Annostele riisin päälle marinoitua lohta, suikaloitua purjoa ja kurkkua sekä sieniä. Murustele päälle norilevää. Tarjoa heti.


2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Poke bowl on kuitenkin huomattavasti parempi kuin ne iänkaikkiset Pikku Myyn nakit tai Herran Huun herkkulihapullat.

Selina kirjoitti...

Hahaa, ehdottomasti samaa mieltä! Parempi vaan puhua pokémonin kulhosta, niin lasten into pysyy yllä. :) Lapseni luokalla tehtiin muuten lempiruokakysely ja ylivoimaisesti eniten ääniä sai sushi. Siksi uskon poke bowlin makumaailman puhuttelevan monia lapsia!