perjantai 14. lokakuuta 2016

Kikherneomeletista puhtia päivään (GF, V)

vegaaninen munakas, vegaaninen omeletti, kikhernemunakas, maidottomat letut, gluteenittomat letut

Mitä olisikaan gluteeniton elämä ilman kikhernejauhoja! Suurustan niillä nykyään kastikkeet ja lisään niitä myös leipätaikinan joukkoon. Ennen kaikkea valmistan niistä kuitenkin omeletteja. Vegaaninen kikhernemunakas on proteiinia pullollaan, joten se pitää nälän loitolla pitkään. Se onkin oivallinen aamupala tai brunssimurkina, joka sopii hyvin myös lounaaksi. Kikhernemunakkaan kuva on pyörinyt työpöydälläni keväästä lähtien, joten jo on aika jakaa se reseptin kera teidänkin kanssanne. Tämä versio on täytetty babypinaatilla, kevätsipulilla ja lampaanmaitofetalla. Täysin vegaaninen munakas syntyy vaihtamalla fetan esim. Sheese-juustoon.

Kikhernejauhoja tituleerataan myös gram-jauhoiksi tai besan-jauhoiksi ja niitä saa ainakin etnisistä kaupoista sekä ainakin Ruohonjuuresta ja Helsingissä Museokadun Hellasta & Herkusta.

Kikherneomeletteja on paistettu ainakin myös Hannan sopassa ja Maustemittakaavassa. Näistä ihanista blogeista löytyy lisää herkullisia täytevaihtoehtoja.

Kikhernemunakas (yhdelle)

Vegaaninen omeletti:
0,75 dl kikhernejauhoja
0,75 dl vettä
1/3 tl kurkumaa
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
hyppysellinen hienoa merisuolaa

öljyä, gheetä tai voita paistamiseen

Täyte:
rapeaa salaattia
kourallinen babypinaattia
1 rkl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
50 g lampaan- tai vuohenmaitofetaa murennettuna (tai vegaanista Sheese-juustoa)
loraus extra virgine -oliiviöljyä

Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita kikherneletun ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä n. 15 minuuttia. Kuumenna ghee tai voi pannussa. Kaada seos pannulle ja paista kikherneomeletti molemmin puolin. Täytä omeletti salaatilla, pinaatilla, kevätsipulilla ja fetalla. Lorauta päälle oliiviöljyä. Viimeistele sormisuolalla ja mustapipurilla. Nauti.



Ei kommentteja: