torstai 7. heinäkuuta 2016

Hyvän olon kesäpäivään - suklainen Nice Cream


Jäisistä banaaneista blenderissä pyöräytetyt Nice Creamit ovat olleet viime vuosina melkoisessa nosteessa. Eikä ihme, maidottoman ja sokerittoman herkun jälkeen makean himo on täyttynyt, mutta olo on edelleen hyvä ja hehkeä. 

Aloin valmistaa vegaanisia banaanijäätelöitä vuosia sitten Espanjan talolla ollessamme. Niiden myötä en jäänyt laktoosi-intolerantikkona enää paitsi päivittäisistä jäätelöhetkistä. Maitotuotteet eivät ole koskaan sopineet minulle suurina määrinä ja parin viime vuoden aikana olen karsinut ruokavaliostani myös valkoisen sokerin määrää - ja vatsani kiittää! 

Sairastin keväällä vaikean Mycoplasmainfektion, josta toipuminen on vienyt kuukausia. Sängyssä vietettyjen viikkojen aikana tutustuin myös siihen, miten toipumista voi tukea ruokavaliolla. Yhtenä ohjeena oli maitotuotteista ja sokerista luopuminen. Niinpä olin kome kuukautta näiden ruoka-aineiden suhteen ehdoton (vaikka en muuten täysin ehdoton olekaan).

Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, ettenkö olisi herkutellut makealla - hunajalla, vaahterasiirapilla, kookossokerilla, taateleilla ja banaaneilla saa ruokiin luonnollista makeutta. Erityisen paljon olen nauttinut Nice Cream -pikajäätelöitä. 

Pääsin kevään tautikimarastani huolimatta huhtikuun lopussa Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvitien Hyvän olon jäätelökirjan julkkareihin. Kaunis kirja on inspiroinut minua suuresti. Kaikki kirjan jäätelöreseptit ovat luontaisesti gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia. Kattavassa hyvisjäätelökirjassa on itselleni tuttujen pikajäätelöiden lisäksi ohjeita esimerkiksi jäätelökoneella valmistettaviin kermaisiin jäätelöihin ja jäätelökakkuihin.

Kunhan pääsen lapsineni parin viikon päästä Hankoon, aion juhlistaa yhtä kesäni kohokohtaa kirjan "Snickers"- tai kirsikkajäätelökakulla. Tällä kertaa jaan kanssanne Virpin ja Tuulian suklaa-banaanijäätelön reseptin. Kuvan herkun nautin kesäkuussa 45-asteen helteessä, viiniköynnöksen katveessa Espanjassa. Ihan noin korkeita hellelukemia en kaipaa, mutten panisi pientä lämpöaaltoa pahitteeksi - kesän lämmössä hyvisjädet maistuvat erityisen hyviltä.

   

Hyvän olon jäätelökirjan Suklaa-banaanijäätelö

2 pakastettua banaania
1,4 rkl raakakaakaojauhetta
(tai makeuttamatonta kaakaojauhetta)
1 rkl kotimaista luomuhunajaa tai muuta makeutta
2-3 rkl makeuttamatonta mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa), jos tarpeen

Kuori ja pilko banaanit pieninä paloina. Laita banaanit suljettavaan pussiin tai kannelliseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään 4 tuntia.

Laita  jäiset banaanipalat blenderiin ja sekoita matalalla teholla, kunnes saat murua. Nosta pikkuhiljaa nopeutta ja jatka sekoittamista, kunnes banaaneista alkaa muodostua tasaista massaa. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja lusikalla muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. Jos tarpeen, lisää muutama lusikallinen mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa). Lisää lopuksi vanilja, hunaja ja/tai kaakao ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäätelö kulhoon ja nautiskele heti!2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Klikkasin blogiisi Fannin&Kanelin suosituksesta ja olen aivan ihastunut! En aiemmin ole tähän törmännyt mutta nyt selasin yhdellä istumalla arkistoa taaksepäin vaikka kuinka kauas. Löysin monta kivaa reseptiä, jotka ovat sopivan haastavia minunlaiselleni ei niin pro-kokille ja ah, niin maukkaan oloisia. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa ja todellakin nautin makumatkastani, jonka sivustollasi tein. Ihanaa kesää!
Hanna

Selina kirjoitti...

Hei Hanna, kiitos ilahduttavasta viestistäsi ja tervetuloa blogiini! Miten hauska kuulla, että reseptini ja juttuni innostivat sinua. Ihanaa kesää sinulle, tavataan täällä taas!