maanantai 29. kesäkuuta 2015

Aasialainen lohiburgeri = kesän paras burgeri


Aasialainen lohiburgeri on eittämättä tämän kesän paras burgeri. Epäluuloisille tiedoksi, ettei ruoka herättänyt meilläkään aluksi kaikissa suuria intohimoja. Lohiburgeri maistuu paremmalta kuin kuulostaa, ja  toistaiseksi kaikki ovat tykästyneet näihin jo ensimmäisen suupalan jälkeen ja toivoneet pikaista uusintakierrosta. 

Paras burgeri syntyy grillatusta kalasta, mutta kyllä uunikin asiansa ajaa.

Toivottavasti nämä maistuvat teillekin!

Aasialainen lohiburgeri (neljälle)

Lohi

4 x 150 g nahatonta annospalaa lohta

1 rkl seesamiöljyä
3 rkl japanilaista soijaa
 (limenmehua)
3 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä

Pikapikkelöity fenkoli

1 fenkoli
1 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl vettä
1,5 rkl sokeria
1 tl hienoa merisuolaa

Wasabimajoneesi

2 dl majoneesia (valmismajoneeseista Hellmann's on ehdoton!)
1/2 tuubia wasabia tai maun mukaan

Lisäksi

4 hampurilaissämpylää 
Tuoretta korianteria
Kesäsipulin varsia
Sriracha-kastiketta
Rapeaa salaattia

Aloita fenkolista. Halkaise fenkoli pitkittäin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi esim. mandoliinilla. Yhdistä riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta ja jäähdytä. Lisää fenkolinsuikaleet etikkaliemeen. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia.

Sekoita kalan marinadia varten soija, seesamiöljy laakeassa kulhossa. Kääntele lohipaloja marinadissa ja jätä maustumaan noin tunniksi ennen grillausta. Valmista kalan maustuessa muut lisukkeet.

Sekoita wasabi majoneesin joukkoon vähitellen, samalla maistellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa wasabia. Pikamajoneesin ohjeen löydät täältä

Hienonna sipulivarret ja korianteri.

Öljyä halsteri pienellä määrällä rypsiöljyä ja asettele lohenpalat halsteriin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Grillaa kuumassa grillissä pari minuuttia per puoli tai kunnes lohi on saanut väriä, mutta on sisältä vielä aavistuksen punertavaa. Purista halutessasi kalan päälle limenmehua. Voit myös kypsentää kalan 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla n. 15 minuuttia. Käytä silloin pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.

Halkaise burgerisämpylät ja paahda niitä hetki grillissä tai uunissa. Superherkullisten burgerisämpylöiden ohjeen löydät täältä.

Kokoa burgerit. Laita sämpylöiden väliin salaattia, grillattua lohta, pikkelöityä fenkolia ja wasabimajoneesia. Viimeistele Sriracha-kastikkeella, tuoreella korianterilla ja sipulinvarsilla.

Tarjoile vaikkapa inkivääricoleslawn kanssa (postaus tulossa lähiaikoina). 












2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Järkyttävän hyvän kuuloinen burgeri!!! Pihistin talteen.

Selina kirjoitti...

Meille se ainakin maistui! Kerro sitten, maistuiko sinullekin? :)