keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kukkoilua ja tulisen tahmaisia kanansiipiä


Kävin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Helsingin Kasarmitorin laidalle keväällä avautuneessa The Cockissa. Etukäteishypetyksen perusteella odotukset olivat melko korkealla. Olin liikkeellä ystäväni kanssa, jota en ollut tavannut aikoihin. Puhuttavaa oli niin paljon, ettemme jaksaneet paneutua pitkältä tuntuvaan listaan, vaan otimme tarjoilijan suositteleman illallismenun, johon kuului parsakaalitempuraa, punajuuri-vuohenjuustosalaattia, kukonsiipiä sekä pihvi béarnaise-kastikkeen ja ranskisten kera.

Tempura ja punajuurisalaatti olivat kumman mauttomia, mutta pihvi sen sijaan oli murea ja sen kyljessä tarjoilu béarnaise oivallista. Ranskalaiset sen sijaan olisivat voineet olla rapeampiakin. Loistavin suoritus oli kuitenkin kukonsiipiannos. Ihanan rapeat, tahmaiset ja sopivan tuliset siivet maistuivat hyvin ystävällenikin. Kokonaisuudessaan menu oli vähän sekava ja raskaan puoleinen, emmekä kumpikaan ystäväni kanssa jaksaneet syödä enää jälkiruokaa. 

Kaiken kaikkiaan ateria oli hienoinen pettymys. Siitä huolimatta The Cockin välitön palvelu, hyvä fiilis ja ne kukonsiivet (!) saavat minut takuulla palaamaan ravintolaan toistekin.

The Cockin kukonsiipien innoittamana tein itsekin pitkästä aikaa kanansiipiä ja lisäinnoitusta reseptiini sain Glorian ruoan ja viinin kanansiipireseptistä. Uunissa rapeiksi paistetut siivet maustoin korealaisella Gochujang-chilitahnalla ja inkiväärihillolla. Viimeisen silauksensa maulle antoi limenmehu, jota jokainen ruokailija sai itse puristaa siipiensä päälle.

Tulisen tahmaiset kanansiivet (neljälle-kuudelle)

800 g kanansiipiä
Runsas 2 rkl Gochujang-chilitahnaa
Runsas 2 rkl inkiväärihilloa
2 rkl japanilaista ponzu-kastiketta (tai soijaa ja tilkka sitruunanmehua)
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai maun mukaan)

Lisäksi

Maldon-suolaa
(Luomu)limeä lohkoina
(tuoretta korianteria)

Sekoita Gochujang-chilitahna, inkiväärihillo, ponzu ja hunaja kulhossa tahnaksi. Kääntele jääkaappikylmät kananpalat maustetahnassa ja anna niiden maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Levitä kanansiivet uuninpellille ja paista niitä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes liha on kypsää ja siipien pinta rapea. Käännä lihoja paistamisen aikana kerran tai pari. Purista kypsien siipien päälle limenmehua ja ripottele pinnalle vähän sormisuolaa sekä halutessasi myös tuoretta korianteria. 
Ei kommentteja: