torstai 9. huhtikuuta 2015

Mintulla & granaattiomenasiirapilla maustettu porkkana-fetasalaatti


Ihmettelen toistuvasti sitä, miksi kahviloiden ja ravintoloiden salaatit ovat usein niin luokattoman huonoja. Jäävuorisalaatti, raaka tomaatin pala ja kaksi vapaavalintaista täytettä tuskin inspiroivat ketään. Pienellä kekseliäisyydellä saa edullisistakin raaka-aineista loihdittua helposti mitä maukkaimpia salaatteja, joten rahaa ei voi käyttää tekosyynä - toimikoon tämä mintulla ja granaattiomenasiirapilla maustettu porkkana-fetasalaatti siitä hyvänä esimerkkinä.

Granaattiomenasiirappipullo on hyvä lisä öljy- ja etikkapullorivistön jatkoksi. Granaattiomenasiirappia on melko helppo tehdä itse, mutta sitä voi ostaa myös valmiina. Oman pulloni hankin jälleen kerran Hauler Oriental Marketista, Helsingin Kaisaniemen metroasemalta. Korvaamalla salaatinkastikkeena käytetyn etikan tai sitruunanmehun granaattiomenasiirapilla, saa tylsäänkin salaattiin helposti uutta twistiä, kannattaa kokeilla!  

P.S. Helsingin Hietalahden kauppahalliin muutama viikko sitten avattu Le Marché on virkistävä poikkeus kaupungin salaattirintamalla. Menkää sinne, jos haluatte hyvää salaattia! 

Mintulla & granaattiomenasiirapilla maustettu porkkana-fetasalaatti (kahdelle)

4 suurta porkkanaa
Kourallinen tuoreita mintunlehtiä
Oliiviöljyä
Granaattiomenasiirappia
Maldon-suolaa
Mustapippuria myllystä
1 pieni kerä romainesalaattia
200 g (lampaan- tai vuohenmaito)fetaa

Kuori porkkanat ja suikaloi ne hyvin ohuiksi viipaleiksi tai soiroiksi esim. vihannesmandoliinilla. Laita porkkanat kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, granaattiomenasiirapilla, silputuilla mintunlehdillä, Maldon-suolalla ja mustapippurilla. Kääntele porkkanoita, jotta maut levittyvät tasaisesti. Kokoa salaatit lautasille. Lado pohjalle salaatinlehtiä ja päälle maustettuja porkkanoita. Viimeistele annos käsinmurennetulla fetajuustolla (ja mintunlehdillä).Ei kommentteja: