Ystäväni pyysi minua bloggaamaan tämän limellä, chilillä ja jeeralla maustetun, Meksikoon päin vivahtavan mustapaukeiton resptin, kun tarjosin sitä hänelle viime keväänä. Kotvanen reseptin rustaamisessa vierähti, mutta tässä se viimein on. Toivottavasti keitto maistuu muillekin!
Tämä keitto maistuu yhtä hyvältä vuoden ympäri, joskin salsaan tulevien tomaattien kanssa on talvella vähän niin ja näin. Jos saatavilla on vain raakoja tomaatteja, ne kannattaa jättää kokonaan pois.
Mustapapukeitto
4 tlk (kypsiä) mustapapuja ( esim. Go green)
rypsiöljyä paistamiseen
2 sipulia silputtuina
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 chili, silputtuna, siemenet poistettuina
2 tl jauhettua jeeraa
1 tl korianterin siemeniä
vettä
hienoa merisuolaa
2-3 limen mehu
Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää pavut. Lisää vettä sen verran, että pavut juuri ja juuri peittyvät. Lisää 1 tl suolaa. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta saivasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lisäksi
smetanaa
ja
Avokado-tomaattisalsaa
2 avokadoa kuutioituina
4 tomaattia kuutioituina, siemenet poistettuina
(1/2-1 punainen chili silputtuna, siemenet poistettuina)
tuoretta korianteria
1-2 limen mehu
loraus oliiviöljyä
sormisuolaa
Yhdistä avokadot, tomaatit kulhossa. Mausta limellä, oliiviöljyllä, korianterilla, suolalla ja halutessasi chilillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti