tiistai 13. elokuuta 2013

Saltimbocca broilerista


Aina kun syön saltimboccaa, mietin miksi en tee sitä useammin. Se on nimensä veroinen ruoka: saltimboccan käännös nimittäin kuuluu "hypätä suuhun". Perinteisimmillään ruokalaji valmistetaan vasikasta, mutta yhtä hyvin sen voi tehdä possun fileestä, broilerista tai vaikka fasaanista. Perusideana on, että ohueksi käsitellyn lihan päälle levitetään tuoreita salvianlehtiä ja ilmakuivattua kinkkua tai pekonia. Lihat paistetaan pannulla kypsiksi, ja kastike valmistuu samalla pannulla viiniä kokoonkeittämällä. 

Saltimbocca on juhlavan makuinen ruoka, joka on kuitenkin todella nopea ja helppo valmistaa. Niinpä se ylevöittää helposti vaikka tavallisen arki-illan, mutta sopii paremmillakin päivällisillä tarjottavaksi. Lisukkeilla voi sitten säädellä aterian "juhlavuuden" astetta.

Saltimbocca broilerista

4 broilerin rintafileetä
tuoreita salvianlehtiä
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
suolaa 
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen

koktailtikkuja

n. 2 rkl voita
2 dl valkoviiniä

Nuiji fileet kahden leivinpaperin välissä hieman ohuemmiksi. Suolaa ja pippuroi lihat. Levitä toiselle puolelle salvianlehtiä ja kiinnitä päälle ilmakuivatun kinkun siivu parilla koktailtikulla. Kuumenna voi paistinpannussa. Paista molemmin puolin kypsiksi. Nosta lihat sivuun ja peitä ne foliolla. Lisää viini pannuun ja keitä kovalla teholla, kunnes jäljellä on n. puolet. Lisää 2 rkl voita ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada liemi lihojen päälle. Tarjoa heti esim. keitettyjen papujen ja vihreän salaatin kera.Ei kommentteja: