perjantai 26. huhtikuuta 2013

Raikas ja tulinen thaimaalainen kanasalaatti


Meillä syötiin eilen tätä: limellä, sitruunaruoholla, chilillä ja tuoreilla yrteillä mausettua thaimaalaista kanasalaattia. Thaimaalaiset salaatit eivät aina vastaa länsimaista käsitystä salaatista. Tämäkin ruoka on täysiverinen pääruoka, joka syödään lämpimän jasminriisin kanssa. Chilin tulisuus, mintun viileys, kalakastikkeen suolaisuus sekä limen, sitruunaruohon ja limelehden raikas kirpeys yhdistyvät tässä salaatissa täydellisesti, ah!

Parhaaseen lopputulokseen pääsee tuoreilla kaffirlimen lehdillä, joita saa etnisistä ruokakaupoista. Lehdet myydään tyypillisesti suurissa pusseissa, eikä kaikkia tule kerralla käytettyä. Loput kannattakin pakastaa, sillä myös pakastetuilla lehdillä pääsee kelvolliseen lopputulokseen. 


Thaimaalainen kanasalaatti

500 g jauhettua broilerinlihaa
öljyä paistamiseen
1 hienoksi silputtu sitruunaruohon varsi
4 (tuoretta) kaffirlimen lehteä hienoksi suikaloituina
5 rkl tuoretta limenmehua
2-3 rkl thaimaalaista kalakastiketta (nam pla)
1 suikaloitu punainen chili (tai maun mukaan)
1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna
1 ruukku vahvaa minttua silputtuna
pari kevätsipulin vartta silputtuna

Paista broilerinliha pannussa kypsäksi. Sekoita kulhossa muut aineet kalakastiketta ja limenmehua lukuun ottamatta. Lisää liha. Mausta limenmehulla ja kalakastikkeella. Tarjoa keitetyn jasminriisin kanssa.

Ei kommentteja: