Aloitin parsakauden pääsiäisenä.Viis veisasin siitä, että parsanippuni olivat letäneet tänne Meksikosta asti. Kotimaisen parsan satokausi antaa odottaa itseään vielä luvattoman kauan. Nyt on siis turvauduttava tuontitavaraan, jos mielii lautaselleen keväisiä makuja. Ja minähän mielin.
Pitkänäperjantaina söimme parsaa paistetun siian ja valkoviinikastikkeen kanssa. Tätä espanjalaista parsasalaattia puolestaan valmistin itselleni tällä viikolla lounaaksi kahtena päivänä. Tämä sopii hyvin myös alkupalaksi tai keväiseen noutopöytään. Koko ruoka valmistuu kätevästi kananmunan kypsyessä.
Espanjalainen parsasalaatti
(yhden hengen lounas)
1 nippu vihreää parsaa
vettä
merisuolaa
1 keitetty kananmuna lohkoina
Kastike
1 kuorittu tomaatti kuutioituna
2 tl kapriksia
1/4 salottisipuli hienoksi silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria myllystä
merisuolahiutaleita
Kuori parsat parsan kuorimiseen tarkoitetulla kuorimaveitsellä (ohutta parsaa ei tarvitse kuoria). Leikkaa kuiva tyviosa pois. Kuumenna merisuolalla maustettu keitinvesi kiehuvaksi. Upota parsat veteen ja keitä niitä n. viisi minuuttia, parsan paksuudesta riippuen. Upota ne tämän jälkeen jääkylmään veteen kypsymisen lopettamiseksi. Parsojen kuuluisi olla vielä rapeita.
Sekoita kastikeainekset keskenään.
Lado parsat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle. Viimeistele salaatti kananmunan lohkoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti