perjantai 5. lokakuuta 2012

Kanakorianteri (vähän niin kuin Ysi-baarissa)


Söin parikymppisenä (liian) usein Uudenmaankadun Café Bar No 9:ssä. Olin nimittäin addiktoitunut paikan "kanakorianteriin", eli wokkiin, jossa on nuudeleita, kanaa, vihanneksia ja korianteria. Annos on ollut listalla iän kaiken, ja tilaan sitä edelleen lähes aina Ysissä käydessäni. Tässä mielessä olen kaavoihin kangistunut. Lisäksi teen silloin tällöin omaa versiotani tästä Uudenmaankadun kalssikko-wokista.

Laitan wokkiin nuudeleita, kanaa, runsaasti erilaisia vihanneksia, valkosipulia, chiliä, seesamiöljyä (ja -siemeniä), sitruunan tai limen mehua sekä tietysti tuoretta korianteria. Mielestäni näillä aineksilla pääsee hyvin lähelle alkuperäistä annosta. Joskus korvaan kanan tofulla - kasvisverisota saa myös Ysissä.

Kanakorianteri

maustamatonta kanan rintafilettä (tai tofua)
munanuudeleita
paprikaa
porkkanaa
retikkaa
sipulia
kiinankaalia
valkosipulia
maapähkinäöljyä
seesamiöljyä
(japanilaista) soijaa
chiliä
tuoretta korianteria

Paloittele broileri ja vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi. Valuta.

Wokkaa broileri ja vihannekset maapähkinäöljyssä, chilin ja valkosipulin kera. Broilerin tulee olla kypsää, mutta vihannekset wokataan vain kevyesti. Pyöräytä myös keitetyt nuudelit chilillä ja valkosipulilla maustetussa öljyssä. Mausta soijalla, seesamiöljyllä ja sitruunan tai limen mehulla. Silppua annosten päälle runsaasti tuoretta korianteria. Tarjoa lime- tai sitruunalohkojen kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin lopulta 9barin reseptikirjan missä on alkuperäisen kanakoriakterin ohje ja lisään sen tänne:

400g nuudeleita
400g broilerin rintafileetä
1 porkkana
1 paprika
10cm pätkä retikkaa
1 paksoisalaatti
1/2 kiinankaali
1/4 punakaali

KanakorianteriÖljy:
2 dl sweet chili kastiketta
2 dl osterikastiketta
1 dl soijakastiketta
0,5 dl ketjap manisia (makeasoijakastike)
0,5 dl punaviiniä
0,5 dl seesamöljyä
2 dl pähkinä, rypsi tai auringonkukkaöljyä
1 dl vettä

Sekoita kastikkeet ja öljyt yhteen ja sekoita voimakkaasti.
Keitä nuudelit al dente kypsäksi kanaliemessä. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi koulutukset.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista broilerisuikaleet lähes kypsiksi. Lisää kasvikset ja paista hetki. Lisää kastike ja nuudelit, wokkaa kunnes kastike on ilmestynyt kokonaan. Koristele tuoreella koranterilla ja seesamsiemenillä ja sitruunaviipaleella