Vietimme juhannusta täydellisessä suvisäässä veljeni perheen
kanssa. Pitkän viikonlopun menu oli suunniteltu siten, että kaikki ruoat oli
helppo valmistaa mökillä, jossa ei ole juoksevaa vettä. Kuten tapoihimme
kuuluu, söimme juhannuslounaalla silliä ja uusiaperunoita. Tällä kertaa tarjolla oli ronskia currysilliä, johon jo useampi silliä karsastavakin on tykästynyt. Olut olisi epäilemättä
sopinut sillin kyytipojaksi parhaiten, mutta raikas roseeviinikin toimi
ruokajuomana hyvin (oluen suhteen olen valitettavan rajoittunut). Sillin voi
mainiosti valmistaa jo päivää ennen tarjoilua.
Currysilli
4 matjessillifileetä (2 pkt) viipaloituna
1 kesäsipuli varsineen silputtuna
½ maustekurkku paloiteltuna
1 rkl kapriksia
1 prk crème fraichea
1-1,5 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
Sekoita curryjauhe crème fraicheen. Lisää muut ainekset
joukkoon ja sekoita. Voiko helpompaa olla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti