maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuslounaan currysilli







Vietimme juhannusta täydellisessä suvisäässä veljeni perheen kanssa. Pitkän viikonlopun menu oli suunniteltu siten, että kaikki ruoat oli helppo valmistaa mökillä, jossa ei ole juoksevaa vettä. Kuten tapoihimme kuuluu, söimme juhannuslounaalla silliä ja uusiaperunoita. Tällä kertaa tarjolla oli ronskia currysilliä, johon jo useampi silliä karsastavakin on tykästynyt. Olut olisi epäilemättä sopinut sillin kyytipojaksi parhaiten, mutta raikas roseeviinikin toimi ruokajuomana hyvin (oluen suhteen olen valitettavan rajoittunut). Sillin voi mainiosti valmistaa jo päivää ennen tarjoilua.

Currysilli

4 matjessillifileetä (2 pkt) viipaloituna
1 kesäsipuli varsineen silputtuna
½ maustekurkku paloiteltuna
1 rkl kapriksia
1 prk crème fraichea
1-1,5 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)

Sekoita curryjauhe crème fraicheen. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita. Voiko helpompaa olla?

Ei kommentteja: