tiistai 13. kesäkuuta 2017

Rentoa kesäruokaa - Grillattua vesimelonia, minttua & fetaa

Grillatun vesimelonin lisukkeet, grillatut hedelmät, hedelmien grillaaminen, Grillattua melonia, minttua ja fetaa, lomaruokaa, helppoa lomaruokaa, grillattua vesimelonia, minttua ja fetaa

Kevät oli antoisa, mutta intensiivisyydessään myös vähän raskas. Toukokuun läpi paahdoin seitsemän päiväistä työviikkoa, mikä heijastui blogiin vähäisenä postausmääränä.  Harvoin on loma tullut niin tarpeeseen kuin tänä vuonna. Olen nyt viettänyt perheineni reilun viikon Esteponan talolla täydessä joutilaisuudessa ja edessä on vielä monta täyteläistä aurinkopäivää.

Tämä on niitä paikkoja, joissa elämä jatkuu aina siitä, mihin se viimeksi jäi. Vuosien varrella perheelleni on muodostunut omanlaisensa Espanjan rytmi, johon solahdamme heti tänne tultuamme. Lomarutiinit ulottuvat myös tiettyihin ruokiin, joskin joka vuosi on kokeiltava myös uusia sapuskoita.

Grillatusta vesimelonista valmistettu salaatti on yksi niitä ruokia, joita on syötävä aina loman ensipäivinä ja valmistamme sitä kesän mittaan usein myös Suomessa. En harrasta keittiökikkailuja mihinkään vuodenaikaan, mutta erityisesti kesällä haluan ruoan valmistuvan mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti - mausta ja nautinnosta tinkimättä. Laadukkaat raaka-aineet maistuvat hyvältä lähes sellaisenaan ja takaavat sen, ettei keittiössä tarvitse juuri jumittaa, vaan voi keskittyä kesäelosta nauttimiseen.

Grillattua vesimelonia, minttua & fetaa kertoo jo nimenä sen, kuinka simppelistä sapuskasta on kyse: meloni grillataan, sen päälle revitään mintunlehtiä ja murennetaan vielä suolaista ja sopivan hapanta lampaanmaitofetaa. Täydellistä lomaruokaa, sanoisin!

P.S. Jos käytössäsi ei ole grilliä, niin parilapannu ajaa myös asiansa.

salaatti grillatusta vesimelonista, vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti, grillattua vesimelonia, minttua ja fetaa, grilled water melon with mint & ferta cheese

Salaatti grillatusta vesimelonista, minttua ja fetaa (useammalle ruokailijalle)

1 pieni vesimeloni
oliiviöljyä
n. 200g lampaan- tai vuohenmaitofetaa
pari kourallista mintunlehtiä karkeasti silputtuna
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
extra virgine -oliiviöljyä

Leikkaa vesimeloni haluamasi kokoisiksi siivuiksi. Sivele viipaleet molemmin puolin oliiviöljyllä. Grillaa vesimeloninviipaleet grillissä molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Mausta grillatut melonit merisuolalla ja mustapippurilla. Aseta meloninviipaleet laakealle vadille. Murenna fetajuusto käsin melonien päälle. Viimeistele silputulla mintulla ja lorauksella laadukasta ja voimakkaan makuista extra virgine -oliiviöljyä.

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Tosi kiva kesätarjottava. Meillä ei edes grillata melonia vaan tarjotaan kylmänä helteisenä päivänä. Muuten samat päällysteet. Suosikki! Terveisin Maalaisbistrosta.

Nanna kirjoitti...

Tämä on niin hyvää! Just grillasin asiakkaille 50 kg vesimelonia! Ja on tulossa myös Makujen viikonloppu ohjelmaan. Lemppari! Mä ripsautan päälle myös hiukan balsamicoa.

Sofia kirjoitti...

Onpa ihana ohje! Kesäinen ja yksinkertainen - juuri sopivasti juhannukseen :)

Selina kirjoitti...

Anne, tämä on juuri tällaista mutkatonta kesäruokaa ja kylmä vesimeloni toimii loistavasti hellesäässä. Hellettä minulla onkin jo ikävä, vaikka vasta eilen kotiuduin 35:n asteen kuumuudesta... :)

Selina kirjoitti...

Vesimeloni rules, Nanna! Tämä on kyllä kätevä tarjottava myös isommalle köörille, mutta 50 kg on jo melkoinen suoritus, hyvä sinä!

Selina kirjoitti...

Kiitos, Sofia! Tuokoon grillisapuskat kesäfiiliksen juhannukseen, jos sää ei sitä tee... :)