maanantai 1. elokuuta 2016

Oi kesä - aamiainen uintikallioilla


Hanko-aamuni alkavat aamu-uinnilla, satoi tai paistoi. Jo pelkkä merenrantaan käveleminen aamutakkiin sonnustautuneena saa hyvälle tuulelle, puhumattakaan siitä fiiliksestä, minkä meressä uiminen saa aikaan. Toisinaan merivesi on niin jäätävää, että tyydyn pelkkään kastautumiseen, toisinaan taas uin pitkään ja ihailen ulapalle avautuvaa maisemaa, joka on yhtä aikaa kovin tuttu ja aina erilainen.

Parhaimpia ovat ne aamut, jolloin pakkaan rannalle mukaan myös aamiaisen. Vaikka panostan mielelläni retkieväisiin, täytyy päivän ensimmäisen aterian valmistua lapsiperheessä varsin pikaisesti. Niinpä eväsleipä ajaa aamulla asiansa: jokainen perheenjäsen saa valita aamiaisleipäänsä mieleiset täytteet ja sujauttaa sen sitten SAGAn eväspussiin.


Tällä hetkellä suosikkiaamiaisleipäni syntyy kasaamalla kaura- tai tattarileivän päälle rutkasti avokadoa sekä versoja tai ituja. Tämä setti toimii hyvin myös aamiaisretkellä. Lisäksi pärekoriin ei tarvitsekaan pakata muuta kuin termoskannullinen teetä tai kahvia - miten helppoa ja vaivatonta kesäaamun kruunaava aamuhetki onkaan toteuttaa!


SAGA-Eväspussit valmistetaan sertifioidusta puusta. Toisin kuin muovipussit, biohajoavat pussit pitävät eväät kuivina.  Itse en mikroaaltouunia omista, mutta pussit ovat myös mikronkestäviä. Lisäksi ne soveltuvat pakastamiseen. 

Tykkään SAGAN pussien simppelistä lookista. Naruilla ja leimoilla niistä on helppo tuunata mieleisensä.

Retkieväs - versoilla silattu avokadoleipä (yhdelle)

1 halkaistava (kaura)sämpylä
1/2-1 avokado (koosta riippuen)
1/2 limen mehu
sormisuolaa
(mustapippuria myllystä)
versoja tai ituja
(Extra Virgine -oliiviöljyä)

Lisäksi
SAGA-eväspussi

Koverra avokado kuorestaan. Muusaa avokado haarukalla karkeaksi tahnaksi. Mausta limenmehulla ja suolalla sekä halutessasi mustapippurilla. Halkaise sämpylä. Levitä avokadotahna sämpylän alapuoliskon päälle. Kasaa avokadon päälle runsaasti versoja tai ituja. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä. Laita sämpylän lakki päälle. Pakkaa sämpylä SAGA-eväspussiin ja lähde retkelle. Nauti eväsleipä ulkona mielipaikassasi.


Tuokoon elokuu tullessaan vielä monta hyvää aamuhetkeä ja eväsretkeä!


Yhteistyössä
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen tällä lomalla menossa elämäni ensimmäistä kertaa Hankoon ja mietin olisiko sinulla vinkata joku hyvä ravintola? Mies on aika haka löytämään hyviä paikkoja mutta ehkä sinulla sisäpiiriläisenä olisi joku suosikki? Kiitti jo etukäteen!
Hanna

Selina kirjoitti...

Hei Hanna, toivottavasti vastaukseni ei tule liian myöhään!

Hangossa on kesäisin varsin kelvollinen ravintolatarjonta. Itä-Sataman tunnelmallisissa, punaisissa Makasiineissa on monta hyvää ravintolaa, joskin Piratesin jättäisin itse väliin. Makasiini on mielestäni kaikkein tasokkain ravintola, mutta myös aika hintava. Lounasaikaan kannatta tutustua terassimenuun - burgerit ovat ainakin olleet yleensä oivallisia. Kasinolla toimii Hanko-sushi, jota voin myös suositella. Ja sataman makasiinien päässä on uudehko tulokas Makana, josta saa hyvää aasialaista.

Edullista ja maukasta kalasoppaa tarjoaa puolestaan meribensa-aseman viereinen Bryggan, jota saattaa erehtyä luulemaan pelkäksi juottolaksi. Listalla on muutakin, mutta itse olen käynyt siellä vain sopalla. Johan & Nyströmin kahvia saa Cafe Regatasta Hotelli Regatan alakerrasta.

Toivottavasti näistä on vielä jotakin iloa! Pahoittaluni vielä viivästyneestä vastauksesta!