tiistai 16. kesäkuuta 2015

Grillattu flank steak & chorizosalsa


Flank steak eli naudan kuve on monen grillaajan suosikki. Maistuvan kastikkeen kanssa tarjottuna se onkin mutkatonta kesäruokaa parhaimmillaan. Yhdestä kokonaisesta kuveesta riittää noin neljällä ruokailijalle, joten lihan määrää lisäämällä tällä ruoalla on helppo täyttää suurenkin joukon vatsat. Luulenkin, että tänä vuonna sitä tarjotaan yhdessä sun toisessa juhannuspöydässä. 

Monessa ohjeessa flank steak kehotetaan marinoimaan. Itse tyydyn kuitenkin pelkkään suolaan ja pippuriin - kastike antaa annokseen makua ja laadukkaasta lihasta tulee joka tapauksessa mureaa, kunhan muistaa nämä pari sääntöä:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.

2. Suolaa ja pippuroi liha juuri ennen kypsentämistä.

3. Grillaa KUUMASSA grillissä nopeasti, noin 4-5 minuuttia per puoli  (lihan ei tulisi olla mediumia kypsempää).

4. Anna lihan vetäytyä folion alla 5-10 minuuttia.

5. Leikkaa liha aina poikkisyin

Tässä reseptissä liha tarjoillaan chorizosalsan kanssa ja lisäraikkautta annos saa limenmehusta, jota jokainen saa puristaa itse annoksensa päälle. Mainion salsan resepti on viime kesän Glorian ruasta ja viinistä. Lisäksi valmistin myös guacamolea, joka sopi hyvin ruoan makumaailman. Sen reseptin löydät täältä.

Grillattu flank steak & chorizosalsa (n. neljälle)

Liha

1 flank steak eli naudan kuvepaisti
Merisuolahiutaleita
Mustapippuria

Lisäksi 

Limenlohkoja

Salsa

2 punaista chiliä
1 vihreä chili
1 salottisipuli
2 valkoispulinkynttä
100 g chorizomakkaraa
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl sokeria
1 rkl suolaa
2 limen mehu
1 ruukku korianteria
1/2 puntti lehtipersiljaa

Puolita chilit ja kaavi siemenet ja valkoinen osa pois. Hienonna chilit. Hienonna sipulit ja makkara pieniksi kuutioiksi. Lisää öljy pannuun ja kuullota sipulia ja chorizoa miedolla lämmöllä 10 min. Lisää chili, sokeri ja suola. Kiehauta nopeasti. Anna jäähtyä. Hienonna korianteri ja lehtipersilja. Lisää limenmehu ja yrtit salsaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.



4 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hauska resepti tuo chorizosalsa. Sitähän pitää kokeilla :)

Selina kirjoitti...

Se oli kyllä hyvää! Limeä ei sitten kannata skipata koska se raikastaa salsan kivasti... :)

Riitta kirjoitti...

Mahtavan kuuloinen resepti, chorizosalsa kuulostaa sellaiselta, että se vaan ei voi olla pahaa... :-D

PS: Laitatko yhteystietosi osoitteeseen riitta(at)matsucomms.fi, niin saan sinulle Verso Foodin paketin matkaan, olit ilmoittautunut kiinnostuneeksi Jokihaan blogissa. :-)

Selina kirjoitti...

Riitta, olet oikeassa, chorizo salsa oli herkkua. Laitan yhteystietoni sinulle sähköpostitse, kiitos paketista jo etukäteen! Täytyypä muuten saada sähköpostiosoite näkyviin myös tänne blogiin. :)