Kotona viiden kuukauden evakkoelon jälkeen! Silkasta kotonaolemisen riemusta paistoin sunnununtain aamiaiselle banaanilättyjä. Siinäpä syytä kerrakseen, mutta näiden myötä aamu kuin aamu tuntuu heti aavistuksen suloisemmalta.
Voisiko näillä aloittaa vaikka uuden vuoden ensimmäisen päivän?
3 kypsää (siis jo tummunutta) banaania
1 muna
3 dl maitoa
2 rkl voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl sokeria
voita paistamiseen
marjoja tai hedelmiä ja vaahterasiirappia tarjoiluun
Muussaa banaanit haarukalla soseeksi. Sekoita joukkoon maito, kananmuna ja voisula. Siivilöi jauhot toiseen kulhoon ja sekoita niiden joukkoon muut kuivat aineet. Yhdistä banaaniseoksen joukkoon. Anna taikinan tekeytyä noin vartin verran.
Paista letut paistinpannussa voissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Pidä jo paistetut letut lämpiminä uunissa.
Tarjoile marjojen tai hedelmien ja vaahterasiirapin kera.
P.S. Tähän on hyvä upottaa hedelmäkulhon pohjalle unohtuneet banaanit.
2 kommenttia:
Mutta putkirempan jälkeen se oma koti tuntuu entistäkin rakkaammalta. Kyllä se vähintään yhdet banaaniletut ansaitsee juhlantunnuksi, ehkä vielä toisetkin. Mukavaa, että pääsitte palaamaan jouluksi.
Niin tuntuu! Evakkoelon jälkeen oman kodin näkee uusin, suvaitsevaisin ja kiitollisin silmin. Lettujen lisäksi aion kyllä riemuita raikastuneesta kylppäristä vaahtokylvyssä skumpan tai ehdan samppanjan kera.
Lähetä kommentti