torstai 16. toukokuuta 2013

Kevätpasta eli spaghetti primavera



Ystäväni valitteli ajan ja inspiraation puutetta ruoanlaittopuuhissa. Spaghetti primavera, eli "kevätspaghetti" lukeutuu niihin herkullisiin ja simppeleihin ruokiin, jotka valmistuvat reilussa vartissa, siis pastan kiehuessa.

Tämä kevätkasviksista valmistettu herkullinen pastaruoka maistuu hyvältä juuri nyt, kun kaupoista saa hyvää parsaa ja tomaatitkin alkavat jälleen olla kelvollisia. Tuoreet, riittävän vähän kypsennetyt vihannekset sekä hyvin suolatussa vedessä al denteksi keitetty pasta, tore basilika ja hyvä parmesan-juusto takaavat sen, ettei tämän kanssa mene metsään.

Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan. Herkkusienet, parsa, tomaatti, pinaatti, kesäkurpitsa, herneet ja brokkoli sopivat tähän ainakin mainiosti.

Spaghetti primavera 
(neljälle)

Spaghettia neljälle (al dente)

öljyä ja voita paistamiseen
4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rasiallinen tuoreita herkkusieniä viipaloituina
1 nippu vihreää parsaa (nupun tyvestä alaspäin kuorittuina ja paloiteltuina)
1,5 dl keitettyjä pakasteherneitä
rasiallinen kirsikkatomaatteja halkaisuina
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
1-1,5 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä ja sormisuolaa

Lisäksi runsaasti raastettua parmesania ja riivittyä basilikaa

Esikäsittele kaikki kasvikset. Paahda pinjansiemenet pannussa kullanruskeiksi. Kuullota valkosipuleita hetki voin ja öljyn seoksessa. Lisää pannuun tarvittaessa voita ja öljyä ja ruskista siinä herkkusienet. Lisää parsat ja paista pari minuuttia. Mausta sormisuolalla ja siirrä sivuun. Paista tomaatteja hetki pannussa ja mausta sormisuolalla. Kihauta kerma. Sekoita parsat, sienet, herneet ja kerma pastan joukkoon. Rouhi sekaan mustapippuria ja sekoita. Lisää päälle tomaatit ja pinjansiemenet sekä runsasti raastettua parmesania ja basilikan lehtiä. 


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta, täytyy heti huomenissa kokeilla!

Pieni tarkentava kysymys... Kun ensin ruskistat herkkusienet, niin otatko ne sivuun pannulta ennen muiden, kuten parsojen lisäämistä? Jos et, niin eikö ne tule liian kypsiksi kun se parsa kuitenkin vaatii sen 2+ minuuttia?

Selina kirjoitti...

Hei,
Olen pahoillani, että vastaan näin myöhään, jostain syystä kysymyksestäsi ei tullut ilmoitusta sähköpostiini. Oletit oikein, otan sienet pois ennen parsojen paistamista. Huvä huomio!

Selina kirjoitti...

Siis hyvä huomio!