Tietoa mainostajalle ›

tiistai 28. elokuuta 2012

Arkisapuskaa


Pidän ruoan laittamisesta, todella, mutta arkielämä asettaa sille usein omat ehtonsa. Yleensä suosin arkipäivisin joko super nopeita ruokia tai sitten niitä, jotka maistuvat myös seuraavana päivänä. Lohilaatikko kuuluu tähän jälkimmäiseen kategoriaan. Sääli, että joidenkin lounaskuppiloiden versiot tästä klassikosta ovat monen silmissä pilanneet kelpo sapuskan maineen. Piparjuurella maustettu kermainen lohilaatikko on kuitenkin niin hyvää, että minun on saatava sitä aina silloin tällöin. Pulushopista ostamani Ferm Livingin servetit tekivät arkiaterioinnistamme jälleen vähän kauniimpaa.

Piparjuurella maustettu lohilaatikko

500 g (luomu)lohta
1,5 tl suolaa
1 iso sipuli
öljyä
1 1/2 kg perunoita
1/2 luomusitruunan mehu
1-1,5 rkl raastettua piparjuurta (piparjuurten voimakkuus vaihtelee, joten sen vahvuutta kannatta maistaa)
6 dl kermaa (tai puolet kermaa ja puolet maitoa)
runsaasti tuoretta tilliä silputtuna
voita
valkopippuria myllystä

Kuori ja viipaloi tai kuutioi perunat. Poista lohifileestä ruodot ja paloittele se sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kullota se öljytilkassa pehmeäksi. Voitele uunivuoka. Laita perunat, sipuli, lohikuutiot ja tilli vuokaan. Ripottele päälle suolaa ja purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Kääntele aineksia siten, että ne ovat vuoassa tasaisesti. Sekoita erillisessä kulhossa kerma ja piparjuuriraaste tasaiseksi seokseksi. Mausta valkopippurilla. Lisää kermaseos peruna-lohiseoksen päälle.

Paista 175-aseteisessa uunissa n. 2 tuntia.





Ei kommentteja: