Tietoa mainostajalle ›

perjantai 12. toukokuuta 2017

Gluteeniton & valkosokeriton Caprin sitruunakakku

sokeriton mantelikakku, Caprin sitruunakakku, luontaisesti gluteeniton kakku

Italialainensitruuna-mantelikakku eli Caprin sitruunakakku on yksi kaikkien aikojen suosituimmista resepteistäni, eikä ihme, se on nimittäin taivaallista!  

Viime aikoina olen kehitellyt kakusta valkosokeritonta verisota. Karamellisen makuinen kookossokeri toimi kakussa ihan hyvin, mutta lähimmäs alkuperäisen reseptin mukaista kaakkua pääsin xylitolilla. Perinteisesti Caprin sitruunakakku mehevöitetään valkosuklaalla, mutta sokerittomassa versiossa oioin mutkia sen verran, että käytin pelkkää kaakaovoita – hyvä lopputulos syntyi myös näin.

Tässäpä ihana kakku äitienpäiväksi! Kakku säilyy hyvin, joten se on yhtä herkullista myös äitienpäivän jälkeen.

Ps. Tee kakkuhetkestä vieläkin ihanampi: koristele kakku syötäväksi tarkoitettujen, kuivattujen ruusun terälehdillä ja keitä seuraksi espressot tai pannullinen mustaa teetä.






Italialainen sitruuna-mantelikakku eli Caprin sitruunakakku

150 g sulatettua voita (+voita vuoan voitelemiseen)
4 suurta kananmunaa
0, 7 dl perunajauhoja (+ vuoan jauhottamiseen)
2 1/2 tl leivinjauhetta
120 g kaakaovoita
200 g mantelijauhoa
280 g xylitolia
3 (luomu)sitruunan kuoret
1 dl (luomu)sitruunanmehua

tomusokeria koristeluun


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kuoret raastimen hienolla terällä niin, ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista yksi deslilitra mehua.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.

Rouhi kaakaovoi veitsellä hienoksi.

Vatkaa munat ja puolet xylitolista kulhossa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Malta vaahdottaa tarpeeksi kauan.

Sekoita toisessa kulhossa toinen puolisko xylitolista ja muut kuivat aineet, myös rouhittu kaakaovoi. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja voisula sekä sitruunanmehu. Yhdistä kananmunavaahto kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.



Ei kommentteja: