torstai 10. marraskuuta 2016

Hyvin eväin uuteen aamuun - puolukkainen kvinoatuorepuuro (GF)



Sain eilen perheessäni kiertäneen mojovan flunssan (johtuisikohan Jenkkien presidentinvaalien tuloksen aikaansaamasta shokista?). Päätin taltuttaa taudin alkuunsa luonnollisin konstein ja illalla otinkin kunnon annoksen sinkkiä ja d-vitamiinia, minkä lisäksi nautin manukahunajaa, tyrnimehua ja kimchiä eli korealaista hapankaalia sekä mantelimaitoon keitettyä kurkumalattea.

Tänään olo onkin jo piirun verran parempi, mutta selvästi kaipasin aamuuni jotakin lempeästi ravitsevaa ruokaa. Edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään laittamani, omenalla ja puolukalla sekä vaniljalla maustettu kvinoa-kauratuorepuuro oli tähän juuri omiaan. Olen toisinaan valmistanut tätä myös pelkästi kvinoasta, mutta kieltämättä monin verroin maukkaampi lopputulos syntyy, kun lisää puuron joukkoon myös kauraa. Se pehmentää kivasti kvinoan makua. 

Tykkään lisätä tuorepuuron pinnalle aina jotakin rapeaa. Tällä kertaa tilpehööriksi valikoitui kookoslastuja, pop-amarantteja ja puolukoita sekä juoksevaa, kotimaista luomuhunajaa.

Näillä eväillä flunssainenkin huomen alkoi mukavan lempeästi. Aiemmin blogissa on kokattu mustikkatuorepuuroa, vegaanista mansikkatuorepuuroa ja tuoretta tattarivispipuuroa. Käykää kurkkaamassa myös oheisten linkkien takaa löytyvät reseptit.



Puolukalla, omenalla ja vaniljalla maustettu kvinoatuorepuuro 
(yhdelle tai pikkuannoksina useammalle)

1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kvinoahiutaleita
1 raastettu (luomu)omena
1 dl puolukoita
2 dl mantelimaitoa
hyppysellinen vaniljajauhetta
agavesiirappia (tai hunajaa) maun mukaan (itse lisään makeutuksen mielelläni vasta pinnalle)

Lisäksi

puolukoita
kookoshiutaleita
pop-amarentteja
agavesiirappia tai (luomu)hunajaa


Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Jos on hoppu, niin hyvä puuro syntyy kuitenkin jo tunnissa. 

Tarjoile puuro esim. puolukoiden, kookoshiutaleiden ja pop-amaranttien tai mieleisesi hedelmien kera.



Ei kommentteja: