maanantai 1. joulukuuta 2014

Granaattiomenaglögissä tuoksuu jouluNyt on viimeistään hyvä hetki käynnistää tämän vuoden glögisesonki. Joulukuun ensimmäisen päivän iltana nautin granaattiomenamehuun keittämääni glögiä kynttilänvalossa ja yritän ymmärtää, että joulu on todella jo reilun kolmen viikon kuluttua. 

Mikäpä virittäisikään paremmin joulutunnelmaan kuin neilikan, kanelin ja kardemumman tuttu tuoksu. Aikoinaan niin kallisarvoiset kaukomaiden mausteet ovat arkipäiväistyneet jo ajat sitten, mutta granaattiomenamehussa voi vielä aistia häivähdyksen itämaiden taikaa. 

Granaattiomenaglögi

7,5 dl 100%, sokeroimatonta granaattiomenamehua
3 rkl juoksevaa hunajaa (tai maun mukaan)
1,5 kanelitankoa (Caylon-kanelia)
1 tähtianis
8 vihreää kardemummankotaa
10 neilikkaa
1 pullo punaviiniä

Kaada granaattiomenamehu kattilaan. Lisää mausteet ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Maista ja lisää halutessasi hunajaa. Lisää punaviini ja kuumenna, mutta älä keitä.

Tarjoile glögilaseista manteleiden ja rusinoiden kera.


6 kommenttia:

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Meillä glögikausi vaihtui Finnrexin-kauteen, mutta heti kun tämä tauti on selätetty, starttaan glögikauden. Kiva idea käyttää pohjana granaattiomenamehua.

Meillä on ilmeisen sama maku kattiloissa :-)

Selina kirjoitti...

Voi poloa! Toivottavasti vointisi kohenee pian. Olen koko syksyn pysynyt terveenä, vaikka koko muu perhe on tasaisin väliajoin laonnut sängynpohjalle. Odottelen vuoroani... Meillähän on mitä parhain kattilamaku! :)

Jael kirjoitti...

Granaattiomenaglögi on tosi hyvää;täällä kun noita granaattiomenia kasvaa niin siitä onkin tullut keitettyä glögiä (ja joskus olen siitä postannutkin)

Selina kirjoitti...

Itse keksin keittää glögin granaattiomenamehuun vasta tänä vuonna. Oletko muuten tehnyt oman versiosi tuoreista hedelmistä lähtien?

Jael kirjoitti...

Selina:viime vuonna tein sekä itse puristetusta granaattomenamehusta sekä ostetusta,mutta selvästi se itse puristettu mehu oli parempi pohja glögille;D

Selina kirjoitti...

Uskon sen! Pitäisi varmasti vaivautua puristamaan mehu itse. Nythän täältäkin saa mehukkaita granaattiomenoita.