perjantai 5. joulukuuta 2014

Appelsiini-fenkolisalaatti


Appelsiinien paras sesonki tekee tuloaan, mutta myös muhkeat ja mehukkaat fenkolit pullistelevat parhaillaan monen kaupan vihannesosastolla mitä herkullisimman näköisinä - ihan väärään vuodenaikaan. Miellän fenkolin niin keväiseksi raaka-aineeksi, että sen runsas käyttäminen joulukuussa tuntuu suorastaan kummalliselta. Olisi kuitenkin sääli jättää laadukas raaka-aine kaupanhyllyyn pelkän sesonginmukaisuuden vuoksi. Niinpä olenkin viimeisen parin viikon aikana valmistanut useampaan otteeseen tätä herkullista salaattia, jonka fenkoli-appelsiini-fetakombo toimii älyttömän hyvin. Itse syön tätä useimmiten ihan sellaisenaan, mutta yhtä hyvin tämä sopii myös vaikkapa savukalan tai erilaisten kinkunkorvikkeiden, kuten possurullan tai karamellisoidun kaslerin kylkeen. Silloin tosin jättäisin fetan pois.

Appelsiini-fenkolisalaatti

1 suuri fenkoli
2 appelsiinia
150 g lampaanmaitofetaa
2 rkl silputtua ruohosipulia
4 rkl laadukasta extra virgin -oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
merisuolahiutaleita
vähän mustapippuria myllystä

Pese fenkoli ja halkaise se pitkittäin. Suikaloi se sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi (parhaiten tämä käy mandoliinilla). Laita fenkolisuikaleet kulhoon. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Kuori appelsiinit ja käsittele ne kalvottomaksi siten, etteivät lohkot hajoa. Voit halutessasi myös viipaloida kuoritut appelsiinit kalvoineen pyöreiksi kiekoiksi. Silppua ruohosipuli. Kokoa annos: Lado laakealle vadille päällekkäin fenkolia ja appelsiinia. Murenna lampaanmaitofeta päälle käsin. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Viimeistele annos silputulla ruohosipulilla, mustapippurilla ja aavistuksella sormisuolaa.

Ei kommentteja: