perjantai 28. marraskuuta 2014

Joulunajan helpoin jälkiruoka: suklaavaahtoa, granaattiomenaa & piparkakkua


Ensimmäinen adventti on tulevana sunnuntaina, ja minä aloin tänään odottaa joulua. Niinpä pää alkaa täyttyä to do -listoista ja jouluruokien suunnittelusta. 

Tämän helpommaksi jouluisen jälkiruoan valmistaminen tuskin tulee: suklaa sulatetaan kermaan, jäähdytetään, vatkataan vaahdoksi ja jähmetetään jääkaapissa. Ennen tarjoilua annokset vielä koristellaan granaattiomenansiemenillä ja piparkakkumuruilla.

Makeannälän laadusta riippuen tästä määrästä tulee neljä - kuusi annosta. Pikkujoulukokkareilla tämän voi myös tarjoilla hauskasti vaikka snapsilaseista ja nauttia espressolusikkaa apuna käyttäen.


Helppo suklaavaahto, granaattiomenaa & piparkakkua (neljälle-kuudelle)

4 dl kuohukermaa
175 g tummaa suklaata
3-6 piparkakkua
1 keskikokoisen granaattiomenan siemenet

Sulata suklaa kermaan kattilassa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Jos käytät yli 70 %:sta suklaata, saatat haluta makeuttaa seoksen parilla ruokalusikallisella sokeria. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia tai vaikka yön yli.

Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Ole tarkkana, ettei mukaan tule kitkerää, vaaleaa osaa.

Koristele suklaavaahtoannokset granaattiomenansiemenillä ja murustetulla piparkakulla.Tämän helpommaksi jälkiruoka tuskin tulee, jos ylipäätään valmistaa jälkkäriä

Ei kommentteja: