tiistai 22. heinäkuuta 2014

Jäälatte



Jäälatte on hellesään ihanuus. Paras kahvi syntyy espressosta, mutta kelpo tulokseen pääsee myös mutteripannulla keitetyllä mokkakahvilla. Lisäksi tarvitaan vain jäitä ja maitoa, ehkä myös ripaus sokeria tai loraus makusiirappia. Mielestäni maidossa tulee olla ainakin kevytmaidon verran rasvaa, mutta eläköön makuasioiden vapaus!

Jäälatte (yhdelle)

tuplashotti espressoa tai n. desi mokkakahvia
maitoa
(1-2 tl ruokosokeria tai makusiirappia maun mukaan)
jäitä

Täytä 3/4 isosta lasista jääpaloilla. Kaada pohjalle ensin maitoa, jotta jääpalat eivät sula kahvin kuumuudesta. Lisää espresso ja halutessasi sokeria tai makusiirappia. Täytä lasi maidolla. Anna viilentyä hetki ja nauti! 



Ei kommentteja: