lauantai 6. heinäkuuta 2013

Sipulisilli on kesäsapuskaa

 
 
Otsikko sen kertoo, sipulisilli on oivaa kesäsapuskaa. Ja nythän kesä on parhaimmillaan, eläköön! Rinnalleen silli kaipaa vain siikli-perunoita, saaristolaisleipää tai rehtiä ruisleipää. Tämä muuten on kelpo eväs myös kesäretkelle.
 
Sipulisilli
 
1 pkt (2 filettä) matjessilliä
2 kesäsipulia varsineen (tai talvella 2 pientä punasipulia)
loraus punaviinietikkaa
1 prk crème fraîchea
1 rkl dijon-sinappia
runsaasti tillisilppua
 
Suikaloi sipuli ja hienonna varret. Laita sipuli varsia lukuun ottamatta kulhoon ja lorauta päälle punaviinietikkaa. Anna marinoitua hetki. Sekoita dijon-sinappi cème fraîchen joukkoon. Lisää tilli ja sipulinvarret. Valuta etikka sipuleista ja lisää seoksen joukkoon. Leikkaa silli viipaleiksi ja sekoita myös se seokseen.

Ei kommentteja: