Tietoa mainostajalle ›

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Intialainen peruna-pinaattikeitto


Kun jääkaapissa ei ollut "mitään", siellä oli kuitenkin muutama peruna ja rasiallinen pinaattia. Intialaiseen perunakeittoon tarvittiin lisäksi vain sipulia, kookosmaitoa ja mausteita, joita meillä on aina kaapissa.

Tämä soppa lienee ensimmäisiä intialaisia ruokia, joita olen kokkaillut joskus 90-luvulla. Opiskeluaikoinani keittellin tätä niin tiuhaan, että pidin sopasta muutaman vuoden tauon. Nyt tämä nopea ja edullinen herkku maistuu taas.

Intialainen peruna-pinaattikeitto

n. 600 g kiinteitä perunoita
rasiallinen pinaattia
pari rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl mustia sinapinsiemeniä
1,5 tl kurkumaa
5 kuivattua currynlehteä
1/2 - 1 tl chilijauhetta maun mukaan
6 dl vettä
1 tölkki kookosmaitoa
hienoa merisuolaa (ja mustapippuria myllystä)

Silppua sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteet currynlehtiä lukuun ottamatta. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää kuutioidut perunat, vesi ja currynlehdet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat pehmenevät. Lisää kookosmaito ja kieheuta. Lisää pinaatti ja keitä vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja halutessasi myös mustapippurilla.



Ei kommentteja: