maanantai 20. helmikuuta 2017

Raikkaampi hernerokka - intialainen tuoreherne-pinaattikeitto (GF, V)

tuorehernekeitto, intialainen pinaattikeitto, herne-pinaattikeitto, vegaaninen hernekeitto

Olen viettänyt yli kolme vuorokautta neljän seinän sisällä flunssan petiin kaatamana. Ulkona satelee hiljakseen lunta, ja mikäli vointini kohenee, saatan vielä päästä laskiaisena pulkkamäkeen.

Tänä laskiaisena meillä keitetään jälleen iso kattilallinen hernekeittoa. Tällä kertaa perinteistä hernekeittoa raikkaampi soppa valmistuu pakasteherneistä ja tuoreesta babypinaatista ja se maustetaan intialaisittain.

Käytän ruoanalitossa ainoastaan kotimaisia pakasteherneitä. Tässä reseptissä ainoastaan kiehautan ne nopeasti, minkä jälkeen soseutan ne sauvasekoittimella. Sen jälkeen soseutan keiton joukkoon vielä aimo annoksen tuoretta babypinaattia, minkä jälkeen en enää kuumenna keittoa. Näin takaan ravinteiden paremman säilymisen.

Itse asiassa taidan ottaa tämän sopan kanssa varaslähdön ja syödä sitä lautasellisen jo tänään. Sen kehoa lämmittävät ja immuunijärjestelmää vahvistavat mausteet ovat nimittäin juuri sitä mitä nyt kaipaan toetakseni flunssasta mahdollisimman pian.

raikas hernekeitto, intialainen pinaatti-hernekeitto, intialainen herne-pinaattikeitto, intialainen hernekeitto, hernesosekeitto, tuorehernesosekeitto

Intialainen herne-pinaattikeitto (neljälle)

1 iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä (tai maun mukaan)
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeransiemeniä
1 tl mustia sinapinsiemeniä
mustapippuria myllystä
1 rkl gheetä (tai vegaaniseen versioon esim. kookosöljyä)
600 g (kotimaisia) pakasteherneitä
n. 150 g babypinaattia
4 dl vettä (+lisää tarvittaessa)
1 tlk kookosmaitoa
(ruusu)suolaa


Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata ghee tai kookosöljy
paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja on läpikuultavaa. Lisää mausteet. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Lisää vesi ja kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä kaksi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Lisää huuhdeltu babypinaatti ja soseuta sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

intialainen tuorehernekeitto, herne-pinaattikeitto, intialainen pinaattikeitto, intialainen hernekeitto, vegaaninen pinaattikeitto

3 kommenttia:

Tuulia Talvio kirjoitti...

Ah kuulostaa ihanalta tämä! Ja pikaista paranemista sinne <3

Selina kirjoitti...

Oi kiitos, Tuulia! <3

Anonyymi kirjoitti...

Merkur Progress 500 Progress 500 Progress 500 2-piece
The Progress 500 Progress 500 Progress 500 Progress 500 2-piece is the หารายได้เสริม most popular design, especially for the 메리트 카지노 beginner. The Merkur Progress 500 Progress 메리트카지노총판 500 is