maanantai 10. helmikuuta 2014

Onni onnettomuudessa on hyvä salsa


Tein keskellä talvea ilahduttavan löydön. Ruokakaupassa oli kypsiä, kotimaisia tomaatteja! Ostin niitä pussillisen ja lähdin tyytyväisenä kotia kohti. Ja sitten... Sitten liukastuin ja lensin kauppakasseineni komeassa kaaressa jalkakäytävälle. Kotona selvisi, ettei ainoastaan polveni ollut ruhjeilla, vaan myös ihanaiset tomaattini olivat kärsineet ilmalennosta. 

Näin ollen salaattiin tarkoitetut tomaatit päätyivätkin salsaan. Hyvä ruoka syntyy hyvistä raaka-aineista. Sama pätee tietysti myös salsaan: kypsistä tomaateista valmistettuna se on juuri niin hyvää kuin sen pitääkin olla. Osansa on toki myös chilillä, limellä ja tuoreella korianterilla.

Raikas salsa maistuu muun muassa tacojen, burritojen ja meksikolaisten cemita-leipien täyttenä tai nachojen kanssa. Sen tulisuutta voi säädellä chilin määrää muuttamalla.

Hyvä salsa

5 tomaattia
1 vihreä chili
1 punainen chili
n. 1 tl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sipulia
3 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
vähän vastapuristettua limenmehua
hienoa (harmaata) merisuolaa

Paloittele tomaatit ja chilit siemenineen isohkoiksi paloiksi. Silppua valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää tomaatit, chilit ja valkosipulit. Anna hautua kymmenisen minuuttia. Aja monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella karkeaksi salsaksi. Silppua sipuli ja lisää se salsan joukkoon yhdessä silputun korianterin kanssa. Mausta suolalla ja vastapuristetulla limenmehulla.2 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Vink vink! :) http://grillataanjachillataan.blogspot.fi/2014/02/helmikuun-ruokahaaste-meksiko.html

Selina kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Nyt on vähän hankalat kokkauspaikat, kun jouduimme yllättäen remonttievakkoon. Katsotaan, jos kuutenkin yllätän itseni ja osallistun.