sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Possua ja kaalia japanilaisittain


Flunssan väsyttämänä en ole jaksanut valmistaa mitään vähänkään monimutkaista. Lapsi haluaa japanilaista, ja minä mielin jotain, jossa on inkivääriä. Tässäpä oiva, molempien toiveet täyttävä ruoka. Vielä paremmalta tämä maistuu kun olen täysissä sieluni ja ruumiini voimissa. Silloin makuaistini on jälleen ennallaan, mutta ennen kaikkea silloin (kun olen täysissä voimissani) on kesä ja voin käyttää tähän varhaiskaalia. Myös kevätsipulit ovat  silloin sopivan paksuja ja napakoita. Sitä odotellessa on tyytyminen talvikaaliin ja ohkaisempiin sipuleihin tai purjoon.

Soijalla ja inkiväärillä maustetun wokin voi syödä sellaisenaan tai tarjota lisänä riisiä. Japanilainen, pyöreäjyväinen riisi on silloin paikallaan. Hyvää riisiä saa ainakin Tokyokanista Helsingin Annankadulta, mutta tarpeen tullen voi käyttää myös puuroriisiä. 

Keitin jälkkäriksi kupillisen tymäkkää, hunajalla maustettua inkivääriteetä. Jospa flunssan rippeet kaikkoaisivat näillä eväillä.

Possua ja kaalia japanilaisittain

400 g possua
1/2 pienestä valkokaalista tai kerä varhaiskaalia
6 mahdollisimman paksua kevätsipulia tai 1 pieni purjo
vehnäjauhoja leivitykseen
hienoa merisuolaa

rypsiöljyä paistamiseen

3 rkl soijaa
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 
1 rkl miriniä

Leikkaa possu suupalan kokoisiksi viipaleiksi. Suikaloi kaali ja paloittele kevätsipulit parin sentin mittaisiksi paloiksi. Jos käytät purjoa, halkaise se pitkittäin, pese huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. 

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Mausta possunpalat aavistuksella suolaa ja pyöräytä ne sitten vehnäjauhoissa. Paista lihat pannulla öljyssä kypsiksi. Pidä lämpimänä. Pyöräytä kaali ja sipulit nopeasti wokissa. Mausta kastikkeella.

Syö sellaisenaan tai tarjoa lisänä japanilaista riisiä.

Ei kommentteja: