torstai 8. marraskuuta 2012

Kun en päässyt Gran Delicatoon


Mielestäni Helsingin parhaat täytetyt leivät saa ehdottomasti Gran Delicaton kahviloista Kalevankadulta ja Kämp Galleriasta. Oma lempparini on Graviera-leipä, jossa on kreikkalaista graviera-vuohenjuustoa, salaattia, paahdettua munakoisoa ja grillattua arisokkaa.

Jäin pari päivää sitten kotiin hoitamaan sairasta lastani ja minuun iski armoton Graviera-leivän himo. Toipilaan kanssa oli mentävä lähikauppaan ostamaan Kanniston leipomon ciabatta-sämpylöitä ja salaattia. Kotona olikin jo tomaatteja ja vuohengoudaa, joka sai korvata graviera-juuston, sekä Gran Delicatosta ostamiani öljyyn säilöttyjä, grillattuja latva-artisokkia. Kyseiset artisokat muuten peittoavat kaikki muut artisokkasäilykkeet. Näistä aineksista syntyi oma versioni Gran Delicaton suosikkileivästäni. 

Yleensä juon cappuccinoa vain aamupalalla, mutta Gran Delicaton leipä on poikkeus. Sen kanssa on aina saatava cappuccinoa. Niinpä nautin sitä leipäni kanssa myös nyt.



Ei kommentteja: